Статьи

ТОП способів привести нерви до ладу

on . Posted in Статьи

photo-1483095348487-53dbf97d8d5b-min 1У сучасному житті людина регулярно стикається зі стресовими ситуаціями. Буває так, що втома, образа, агресивність накопичуються всередині, виливаються в поганий настрій та серйозні психологічні проблеми. Щоб цього не сталося, важливо влаштовувати собі моменти релаксу та знімати стрес. У статті ми зібрали список дієвих методів, які допоможуть розслабитися та привести нерви до ладу, відновити сили та зарядитися позитивними емоціями.

Гаряча ванна

Доведено, що тепла вода не тільки знімає м'язовий спазм і сприяє розслабленню, але й має терапевтичну, заспокійливу дію. Додайте до неї кілька крапель улюбленої ароматичної олії, увімкніть приємну музику та релаксуйте, скільки душі завгодно.

Медитація

Популярна нині течія не вимагає особливих навичок та вмінь: всю необхідну інформацію для новачка легко знайти в інтернеті. Дихальні практики творять справжні дива, аж до усунення больового синдрому.

Прогулянка на вулиці

Лише 10 хвилин часу, проведених на свіжому повітрі, допоможуть вийти зі стресової ситуації та заспокоїти нерви. Можна просто пройтися гарним сквером або парком, насолоджуючись гарною погодою, або взяти із собою потужні ліхтарики та вирушити на вечірню пробіжку або вилазку на природу.

Трав'яний чай

Правильно підібраний напій добре впливає на нервову систему, допомагає підбадьоритися та налаштуватися на позитив. На піку популярності — чаї на основі ромашки, фенхелю, м'яти.

Довільний танець

Відкиньте всі комплекси, страхи та сумніви та просто потанцюйте від душі, включивши запальну композицію або заспокійливу класичну музику.

Легкий самомасаж

Ніжні дотики до шкіри голови, шийно-хребетного відділу та попереку — правильний спосіб покращити кровообіг, налагодити здоровий сон і позбутися стресу. Достатньо десяти хвилин правильного масажу на день — і результат не забариться.

Щира розмова

Іноді, щоб привести нерви до ладу, достатньо просто поділитися смутками, що накопичилися, з кимось іншим. Запросіть близьку людину на філіжанку чаю або келих вина, і не соромтеся висловити свої емоції, заручившись її підтримкою.

Зміна обстановки

Помітили, що вас почали дратувати навіть незначні дрібниці? Час відволіктися від набридливих буднів! Проведіть вихідний день не так, як завжди: вирушайте на відпочинок за місто, візьміть участь у спортивному забігу або відвідайте парк атракціонів. Будь-які нові емоції допоможуть перезавантажитися та відволіктися від проблем.

Міцний сон

Виспатися — універсальне рішення від багатьох хвороб. Більшість людей не відпочивають потрібні 7–8 годин на добу, через що організм працює на межі можливостей і швидко «зношується». Потрібно лише гарненько виспатися, і ви прокинетеся в зовсім іншому настрої. Дотримуйтесь цих нехитрих правил, і ви назавжди забудете про те, що таке стрес та нервовий розлад.

 

Познавательно

В Финляндии спортивная ходьба с палками очень популярна в любое время года, палки придают больше нагрузки на все тело и специально созданы для прогулок, этот вид спорта называют Северная ходьба (Nordic walking)